Ελαφριά πτώση μετά το ράλι ο χρυσός - Κράτησε τα κέρδη το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελαφριά πτώση μετά το ράλι ο χρυσός - Κράτησε τα κέρδη το ασήμι
Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν ο χρυσός μπορεί να «κρατήσει και να εκτοξευτεί σε νέα ύψη».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού «έκλεισαν» με ελαφρές απώλειες την Πέμπτη, μια μέρα μετά την καταγραφή της μεγαλύτερης ανόδου από τον Δεκέμβριο και του υψηλότερου διακανονισμού των τελευταίων δύο μηνών.

«Ο χρυσός επιτέλους βρίσκει τα θεμέλιά του, σε μεγάλο βαθμό λόγω του πληθωριστικού περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αδυναμία του δολαρίου», δήλωσε ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group, στο Marketwatch. «Ενώ οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν σίγουρα να βάζουν ένα ανώτατο όριο πάνω από την τιμή, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει μια σαφής και ευδιάκριτη αύξηση της σχετικής ισχύος που έχει να παρατηρηθεί από την άνοιξη των τιμών στα τέλη της άνοιξης του 2021».

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν ο χρυσός μπορεί να «κρατήσει και να εκτοξευτεί σε νέα ύψη», προσέθεσε. «Νομίζω ότι ναι — ειδικά αν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να ξεδιαλύνουν τις συσσωρεύσεις στην εφοδιαστικής αλυσίδας που δημιουργήθηκαν από τις συνέπειες της COVID-19».

Την Πέμπτη, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 60 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.842,60 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 1,7% μια μέρα πριν.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, διατήρησε τα περισσότερα από τα κέρδη του την Πέμπτη για να ανέλθει 48 σεντς, ή 2%, στα 24,716 δολάρια η ουγγιά, που είναι και η υψηλότερη τιμή από τις 19 Νοεμβρίου, ακολουθώντας σχεδόν 3,2% κέρδος την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider