Κέρδη 1,7% και υψηλά δύο μηνών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 1,7% και υψηλά δύο μηνών για τον χρυσό
Η εκτόξευση του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας έστρωσαν το έδαφος στο πολύτιμο μέταλλο.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς η εκτόξευση του πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας αναφορικά με την Ουκρανία, έστρωσαν το έδαφος ώστε το πολύτιμο μέταλλο να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.843,2 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 1,7% ή 30,8 δολάρια/ουγγιά, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Γκραντ, επικεφαλής αναλυτή και αντιπροέδρου της εξορυκτικής Zaner Metals, ο χρυσός κεφαλαιοποιεί την αβεβαιότητα που προκαλεί η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, καθώς το πολύτιμο μέταλλο παραμένει το καταφύγιο των επενδυτών εν μέσω αβεβαιότητας και ανησυχίας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Παράλληλα, ο Γκραντ υπογράμμισε πως οι γεωπολιτικές εντάσεις με τη Ρωσία δίνουν περαιτέρω ώθηση στις τιμές του χρυσού, ο οποίος την Τετάρτη έκλεισε με κέρδη για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, «άλμα» άνω του 3% κατέγραψε το ασήμι Μαρτίου, με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης να ενισχύεται κατά 0,74 δολάρια/ουγγιά και να διαμορφώνεται στα 24,23 δολάρια η ουγγιά.

Κέρδη άνω του 2% και για τον χαλκό Μαρτίου, ο οποίος έκλεισε στα 4,47 δολάρια/λίβρα, ενώ «άλμα» άνω του 5% κατέγραψε η πλατίνα Απριλίου που διαμορφώθηκε στα 1.028,4 δολάρια/ουγγιά. Τέλος, σημαντικά κέρδη της τάξης του 5,5% κατέγραψε το παλλάδιο Μαρτίου, κλείνοντας στα 2.008,4 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider