Νέες απώλειες για τον χρυσό, στη «σκιά» της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες για τον χρυσό, στη «σκιά» της Fed
Κύριοι λόγοι για τη σημερινή πτώση του χρυσού ήταν η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

Πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και μετά από τη χθεσινή αργία στις ΗΠΑ λόγω της μέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει απώλειες για 3η διαδοχική συνεδρίαση.

Κύριοι λόγοι για τη σημερινή πτώση του χρυσού ήταν η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, που αποδίδονται στην αναμονή των επενδυτών για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed). Την ερχόμενη εβδομάδα η νομισματική επιτροπή της Fed συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός του 2022 και εξετάζεται η επιθετική αλλαγή της τράπεζας στην επιτοκιακή της πολιτικής για να αποκλιμακωθούν οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού που καταγράφονται στην αμερικανική οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Σιντάν Καρνάνι, αναλυτής της Insignia Consultants, στο MarketWatch, «οι κινήσεις των ομολόγων και του δολαρίου θα συνεχίσουν να επηρεάσουν την τιμή του χρυσού μέχρι την ερχόμενη συνεδρίαση της Fed.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησαν 0,2% ή 4,10 δολάρια στα 1.812 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κέρδη για την εβδομάδα παρά τις νέες απώλειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider