Η ανάπτυξη της Κίνας ώθησε ψηλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανάπτυξη της Κίνας ώθησε ψηλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
H δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη ενισχύθηκε κατά 8,1%, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν μιας δεκαετίας.

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, με την δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη να ενισχύεται κατά 8,1%, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν μιας δεκαετίας.

Κατά το κλείσιμο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε κέρδη 0,75% στις 484,77 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,34% στις 15.937 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,82% σημείωσε και ο γαλλικός CAC 40 που διαμορφώθηκε στις 7.201 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,89% στις 7.609 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.681 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,50%. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 8.840 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Η επιχειρηματική είδηση που κυριάρχησε σήμερα ήταν η παραίτησή από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse από τον Πορτογάλο Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, ο οποίος παραβίασε επανειλημμένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πιο αναλυτικά, ο πρώην CEO της Credit Suisse φέρεται να παραβίασε τα υγειονομικά μέτρα και παρευρέθηκε στην διοργάνωση του τουρνουά τένις Γουίμπλετον τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να εναρμονιστεί με τα ισχύοντα μέτρα που ίσχυαν την περίοδο εκείνη στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ θέμα προέκυψε και με μία επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελβετία τον περασμένο Νοέμβριο, την στιγμή που θα έπρεπε να βρίσκεται σε 10ήμερη καραντίνα.

Η μετοχή της τράπεζας έχασε περί τα 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider