Wall Street: Αρνητικό γύρισμα και απώλειες 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αρνητικό γύρισμα και απώλειες 2% για τον Nasdaq
Σημαντικές πιέσεις για τον τεχνολογικό κλάδο που συμπαρασύρουν σε αρνητικό έδαφος τους δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 22.10

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall Street, τερματίζοντας το θετικό σερί των προηγούμενων ημερών και εν μέσω αποτίμησης των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, πριν από την «πρεμιέρα» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,28% ή 91 μονάδες στις 36.192 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά1,09% ή 50 μονάδες στις 4.675 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 2,02% ή 307 μονάδες στις 14.880 μονάδες, οδεύοντας προς το πρώτο αρνητικό κλείσιμο μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις

Τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τόσο σε επίπεδο τιμών καταναλωτή όσο και σε επίπεδο τιμών παραγωγού, ενισχύουν τις πεποιθήσεις των αναλυτών για το ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα επέμβει με μέτρα για την αποκλιμάκωση των υψηλών τιμών στην οικονομία, όπως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Wells Fargo αναμένει από την Fed τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το τρέχον έτος.

Εξάλλου, έχουν ήδη ξεκινήσεις οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του έτους, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να γνωστοποιούν αύριο, Παρασκευή, τα μεγέθη τους για το σύνολο της χρήσης της περασμένης χρονιάς.

Μάκρο

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο για τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν 9,7% από άνοδο 9,6% που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 9,8%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 2010.

Μικρή αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκαν σε 230.000 από 207.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 αιτήσεις.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνω των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Delt Air Lines για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 9,47 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών της Wall Street Journal για έσοδα 9,21 δισ δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider