Πάνω από τις εκτιμήσεις των έσοδα της Delta Air Lines για το δ' τρίμηνο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις εκτιμήσεις των έσοδα της Delta Air Lines για το δ' τρίμηνο 
Η διοίκηση της αεροπορικής αναμένει ζημίες για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Άνω των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Delt Air Lines για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 9,47 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών της Wall Street Journal για έσοδα 9,21 δισ δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 22 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή στα 14 σεντ.

Για το σύνολο της χρήσης του 2021, η Delta κατέγραψε κέρδη 280 εκατ. δολαρίων, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, κυρίως λόγω της κρατικής ενίσχυσης που έλαβε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο χρηματοδότησης στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Στη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της αεροπορικής αναμένει ζημίες για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Ωστόσο, η Delta εκτιμά πως θα επανέλθει σε κερδοφορία από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και πως θα καταγράψει σημαντικό κέρδος στο σύνολο της χρήσης του 2022.

Ο CEO της αεροπορικής, Εντ Μπάστιαν, σημείωσε πως η Όμικρον θα καθυστερήσει την ανάκαμψη στην ταξιδιωτική ζήτηση για 60 μέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider