Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 84 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 84 δολάρια το Brent
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,56 δολάρια και το Brent στα 84,39 δολάρια.

Κοντά στο υψηλό 2 μηνών εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση ενώ ώθηση στις τιμές δίνουν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη για τα αμερικανικά αποθέματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4.45 εκατ. βαρέλια έναντι μείωσης 2,14 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεματικών των ΗΠΑ τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Η διεθνής αγορά δεν δείχνει μέχρι στιγμής να επηρεάζεται από τα διευρυνόμενα κρούσματα της "Όμικρον". «Η Όμκρον δεν έχει ακόμη προκαλέσει το χαμό που είχε προκαλέσει η "Δέλτα" αι μπορεί να μην το κάνει ποτέ, διατηρώντας την παγκόσμια ανάκαμψη σε ανοδική τροχιά», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής του OANDA Τζέφρι Χάλεϊ.

Ένας άλλος λόγος για ανοδικές προβλέψεις των τιμών έχει να κάνει με τη φθίνουσα πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ.

Ένας συνδυασμός γεγονότων όπως το ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και ότι η προσφορά του ΟΠΕΚ μπορεί να μην αυξάνεται εξίσου γρήγορα -είναι ο λόγος που οι τιμές ανεβαίνουν, δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής του Price Futures Group, σύμφωνα με το Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη το πρωί (10:42 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,56 δολάρια καταγράφοντας μικρή πτώση κατά 0,01% και το Brent στα 84,39 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 82 δολάρια ανά βαρέλι το πετρέλαιο - Υψηλό άνω των 2 μηνών

Πετρέλαιο: Διατηρεί τα 81 δολάρια -Οι παράγοντες που δίνουν ώθηση

Σε υψηλό δυο μηνών το πετρέλαιο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider