Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις στο τέλος μιας εβδομάδας απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις στο τέλος μιας εβδομάδας απωλειών
Η εικόνα της αγοράς εργασίας δεν ενθαρρύνει τους επενδυτές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Τελευταία ενημέρωση 19:05

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες της Wall Street την τελευταία ημέρα μιας εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από απώλειες, με τους επενδυτές να δείχνουν επηρεασμένοι από τις ανησυχίες πως η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα ακόμα πιο «επιθετικό» tapering ενώ και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αξιολογούνται σε ένα μεγάλο βαθμό απογοητευτικά.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 36.349 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,07% στις 4.692 μονάδες, και ο Nasdaq χάνει 0,62% στις 14.987 μονάδες.

Κατά μόλις 199.000 αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, καταδεικνύοντας ότι οι επίμονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και το νέο μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού βάζουν «τροχοπέδη» στην αμερικανική οικονομία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή. Το μέγεθος ήταν πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων για αύξηση των θέσεων απασχόλησης κατά 422.000. Στο μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας διολίσθησε στο 3,9%, από 4,2%, πετυχαίνοντας νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι πιθανότατα το επίσημο επιτόκιο υποτιμά το πραγματικό επίπεδο της ανεργίας κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

Αντίστοιχα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου 2022 στις 207.000, αυξημένες κατά 7.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα, στο επίπεδο των 197.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά μόλις 199.000 οι θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider