ΗΠΑ: Συρρικνώθηκαν τα αποθέματα αργού, αλλά αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συρρικνώθηκαν τα αποθέματα αργού, αλλά αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης
Πτωτικά κινήθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ δραματική άνοδο κατέγραψαν αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Πτωτικά κινήθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Η τιμή του αμερικανικού αργού που σημείωσε ισχυρή άνοδο πριν το report, περιόρισε τα κέρδη της στη συνέχεια και αυτή την ώρα κινείται στο +1,7% και τα 78,30 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού συρρικνώθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, στα 417,9 εκατομμύρια βαρέλια και πλέον βρίσκονται περίπου 8% πιο κάτω από τον μέσο όρο 5ετίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι τα αποθέματα θα μειώνονταν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο που αποθηκεύεται στο Cushing αυξήθηκε κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια από την προηγούμενη εβδομάδα, στα 37,3 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Η αμερικανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο υψηλό 19 μηνών των 11,8 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα αποθέματα βενζίνης σκαρφάλωσαν κατά 10,1 εκατομμύρια βαρέλια στα 232,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων αναλυτών για αύξηση αποθεμάτων κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider