Θετικό ξεκίνημα του 2022 για την Wall Street, με πρωταγωνίστρια την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό ξεκίνημα του 2022 για την Wall Street, με πρωταγωνίστρια την Tesla
Τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones και για τον Nasdaq στην πρώτη συνεδρίαση του έτους.

Με θετικά πρόσημα κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση για το 2022, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές για το νέο έτος και με τα μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού να βρίσκονται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,29% ή 104,83 μονάδες στις 36.443 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,49% ή 22,97 μονάδες στις 4.790 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,82% ή 130,3 μονάδες στις 15.775 μονάδες.

Σημειώνεται πως μεγάλος πρωταγωνιστής στη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι η Tesla, με τη μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ να ενισχύεται άνω του 6% μετά από την ανακοίνωση για ιστορικό ρεκόρ στις παραδόσεις οχημάτων της στο δ' τρίμηνο του 2021.

Στο επίκεντρο της προσοχής για τους επενδυτές βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Όμικρον, με ισχυρές χώρες να συνεχίζουν να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και καθώς μένει να φανεί ο αντίκτυπος της αναζωπύρωσης της πανδημίας στα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων και στις αποφάσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

Μάκρο

Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε η πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον κάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 57,7 μονάδες έναντι 57,8 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η διοίκηση της Twitter ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης της online διαφημιστικής πλατφόρμας MoPub στην AppLovin έναντι 1,05 δισ. δολαρίων.

Το deal είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι της θα παραμείνουν σε καθεστώς τηλεργασίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όπως είπε ο CEO της, Ρίτσαρντ Χάντλερ με ανάρτηση του στο Instagram.

Η Jefferies είχε αρχικά προγραμματίσει την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο για τον Οκτώβριο του 2021, μέτρο που αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider