Χρυσός: Ξανά πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ξανά πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων
Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη, στην προτελευταία συνεδρίαση πριν από τις διακοπές, καθώς πολλές παγκόσμιες αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή για την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, στην προτελευταία συνεδρίαση πριν από τις διακοπές, καθώς πολλές παγκόσμιες αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα και με το Marketwatch, Τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο το βοήθησαν να ανακτήσει μια επισφαλή θέση πάνω από τα 1.800 δολάρια την οποία δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει για εκτεταμένη περίοδο, αλλά το ασθενέστερο δολάριο και οι υποτονικές αποδόσεις των ομολόγων του δημοσίου, έδωσαν ώθηση στην τιμή του χρυσού ενδοσυνεδριακά.

Έτσι, στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ο χρυσός κέρδισε 13,50 δολάρια ή 0,8%, για να εγκατασταθεί στα 1.802,20 δολάρια η ουγγιά, ωθώντας το περιουσιακό στοιχείο πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων.

Ωστόσο, αφού έφθασαν σε μια βραχυπρόθεσμη κορύφωση στα μέσα Νοεμβρίου, τα futures του χρυσού διαπραγματεύονται ως επί το πλείστον με διακυμάνσεις μεταξύ περίπου 1.760 δολαρίων και ελαφρώς άνω των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά. Για την εβδομάδα, ο χρυσός αναμένεται να είναι σταθερός, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider