Πετρέλαιο: Έντονες διακυμάνσεις αναμένει βραχυπρόθεσμα η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Έντονες διακυμάνσεις αναμένει βραχυπρόθεσμα η αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,64 δολάρια και το Brent στα 74,38 δολάρια.

Έντονες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου αναμένει βραχυπρόθεσμα η αγορά καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τους όγκους συναλλαγών και τα σήματα από την πλευρά της ζήτησης εν όψει των διακοπών αλλά και εν εμέσω της διασποράς της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τα επίσημα στοιχεία του κλάδου που υποδεικνύουν μια ακόμη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ενισχύουν το ανοδικό αίσθημα για το πετρέλαιο. Ωστόσο, η μετάλλαξη "Όμικρον" εξακολουθεί να ρίχνει μια βαριά σκιά πάνω από την αγορά, παρόλο που δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατανάλωση μέχρι στιγμής.

«Οι φόβοι για την επίδραση της Όμικρον θα συνεχίσουν να πλήττουν το αργό, ενώ η πιο υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα στο τέλος του έτους ενισχύει την αστάθεια», επισημαίνει η Vandana Hari, ιδρύτρια της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη. «Οι ημερήσιες διακυμάνσεις των τιμών κατά 2%-4% μπορεί να παραμείνουν ο κανόνας αυτή την εβδομάδα και την επόμενη», εκτιμά.

Πηγές σημειώνουν ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου κατέγραψε μείωση κατά 3,67 εκατομμύρια βαρέλια στα αμερικανικά αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί επισήμως αργότερα την Τετάρτη, θα συνιστά την τέταρτη κατά σειρά μείωση. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένεται να αναφέρει ότι τα αποθέματα αργού σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:01 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,64 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,69% και το Brent στα 74,38 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,54%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρά κέρδη άνω του 3,5% για το πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές από τα αυξανόμενα lockdown

Ισχυρές απώλειες για τα συμβόλαια πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider