Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση
Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα στην συνεδρίαση, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχή ημέρα απωλειών.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα στην συνεδρίαση, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχή ημέρα απωλειών, καθώς η αγορά του πολύτιμου μετάλλου κινήθηκε αντίστροφα από εκείνη την μετοχών η οποία ανέκαμψε από το χθεσινό ξεπούλημα λόγω των ανησυχιών για την μετάλλαξη Όμικρον.

Επίσης, και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινήθηκαν υψηλότερα, αποτελώντας άλλον ένα «κόντρα άνεμο» για τις βραχυπρόθεσμες αγορές χρυσού. Η απόδοση του 10ετούς άγγιξε έως και το 1,48% από 1,41%.

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο παρέμεινε σταθερό και οριακά σε θετικό έδαφος.

Έτσι, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 5,90 δολάρια ή 0,3% ή 1.788,70 η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 22,52 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 4,346 δολάρια/λίβρα με κέρδη 1,2%.

Η πλατίνα Ιανουαρίου κατέγραψε άνοδο 0,2% στα 927,8 δολάρια/ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 1.793,1 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 2,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider