Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές από τα αυξανόμενα lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές από τα αυξανόμενα lockdown
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδοκατά 0,50% και το Brent στα 71,65 δολάρια.

Κάτω από τα 72 δολάρια διαπραγματεύεται το Brent το πρωί της Τρίτης καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης "Όμικρον" στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πυροδότησαν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι νέοι περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του νέου κύματος πανδημίας θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων. Μάλιστα, μια ημέρα νωρίτερα, οι τιμές του αργού σημείωσαν "βουτιά" με τον WTI να καταγράφει πτώση 6%.

Η "Όμικρον", που είναι ήδη παρούσα σε 89 ξεχωριστές χώρες, ωθεί σε περαιτέρω περιορισμούς.Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι δεν αποκλείει να επιβάλει περιορισμούς για τον κορονοϊό πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ στις ΗΠΑ, η πόλη της Νέας Υόρκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι της στην Times Square. Η Ολλανδία εφάρμοσε νέα αυστηρά lockdown την Κυριακή, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μη απαραίτητα καταστήματα να παραμένουν κλειστά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Γερμανία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα και η Ιρλανδία έχει θεσπίσει απαγόρευση κυκλοφορίας και επισκέψεις σε μπαρ, εστιατόρια και ζωντανές εκδηλώσεις.

Αυτά τα lockdown τρομάζουν τις αγορές αργού πετρελαίου, οι οποίες υπολόγιζαν στην αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, ωστόσο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ενώ η αύξηση των κρουσμάτων Covid επρόκειτο να επιβραδύνει προσωρινά την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, ο αντίκτυπος της νέας μετάλλαξης πιθανότατα θα είναι πιο ήπιος από τα προηγούμενα κύματα και δεν θα ανατρέψει την τρέχουσα ανάκαμψη της ζήτησης.

Την Τρίτη το πρωί (11:00 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδοκατά 0,50% και το Brent στα 71,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρές απώλειες για τα συμβόλαια πετρελαίου

Πτώση άνω του 5% για το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της «Όμικρον»

Πετρέλαιο: Τι φοβάται η αγορά για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider