Αγορές | Commodities
20-12-2021 | 20:54

Ήπιες απώλειες αλλά κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες αλλά κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα των Χριστουγέννων η τιμή του χρυσού, χάνοντας εκ νέου τα 1.800 δολάρια, καθώς η «δαμόκλειος σπάθη» της αύξησης των επιτοκίων οδήγησε σε πτώση την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.794,6 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 0,6% ή 10,3 δολαρίων/ουγγιά.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, ένα ισχυρό εμπόδιο που αποτρέπει την αύξηση των τιμών στα πολύτιμα μέταλλα αφορά την μείωση της ρευστότητας για αγορές τις ημέρες των εορτών, ενώ η επικείμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θεωρείται ανρητική συνθήκη για τις επενδύσεις στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

«Η έλλειψη ανοδικής αντίδρασης υποδηλώνει ότι πολλές από τις κινήσεις οφείλονται στην έλλειψη ρευστότητας, περισσότερο από μία ενδεχόμενη απαισιοδοξία για τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας», τόνισε ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 22,29 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,2935 δολάρια/λίβρα με οριακές απώλειες 0,03%.

Παράλληλα, η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 0,9% ή 8,1 δολαρίων/ουγγιά και έκλεισε στα 926,4 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Μαρίου έκλεισε στα 1.745,90 δολάρια/ουγγιά, με ισχυρές απώλειες 38,9 δολαρίων ανά ουγγιά ή 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.