Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών -Πάνω από 500 μονάδες χάνει ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών -Πάνω από 500 μονάδες χάνει ο Dow Jones
Παρά τα κέρδη της Τετάρτης που ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση η Wall Street έχει πάρει την κατιούσα.

Τελευταία ενημέρωση 19:15

Συνεχίζοντας στο αρνητικό κλίμα της Πέμπτης, και την Παρασκευή, οι δείκτες της Wall Street κινούνται πτωτικά. Οι επενδυτές ενώ αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη, συνεχίζουν να αξιολογούν τις εξελίξεις στη νομισματική πολιτική και στο νέο χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων, καθώς και την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον που αλλάζει τα δεδομένα στις αγορές.

Έτσι, ο Dow Jones κατρακυλάει 1,42% ή 508 μονάδες, στις 35.396 μονάδες.
O S&P 500 χάνει 0,79% στις 4.632 μονάδες.
Ο Νasdaq υποχωρεί 0,08% στις 15.168 μονάδες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, έχει «φουντώσει» για τα καλά η συζήτηση για τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον που εξαπλώνεται ταχύτατα. Μιλώντας στο CNBC ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας, Δρ. Άντονι Φαούτσι, σχολίασε πως ένας επαναπροσδιορισμός του τι σημαίνει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού είναι σίγουρα «στο τραπέζι». Ο Φαούτσι ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι ανοιχτές να επανεξετάσουν αυτούς τους όρους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βέλτιστος εμβολιασμός γίνεται με την αναμνηστική δόση», είπε. Ωστόσο, στο ίδιο θέμα, ο Δρ Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος του FDA, «έκρουσε τον κώδωνα» του κινδύνου ότι η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον, σημαίνει ότι σύντομα μπορεί να γίνει δύσκολο να χορηγηθεί κάποιος μια ενισχυτική δόση, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Σε επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές της Rivian σημειώνουν κατακόρυφη πτώση περί του 12% αφότου ο CEO της εταιρείας, RJ Scaringe, και άλλα στελέχη ανέφεραν αύξηση στις κρατήσεις πελατών αλλά μείωσαν τις προσδοκίες παραγωγής οχημάτων για το έτος. Οι εξελίξεις ήρθαν παράλληλα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Rivian ως εισηγμένη εταιρεία, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις προσδοκίες και επιβεβαίωσε τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο 5 δισ. δολαρίων στη Τζόρτζια που αναμένεται να μπει σε λειτουργία το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Φαούτσι: Υπό διαπραγμάτευση τι σημαίνει ο όρος «πλήρως εμβολιασμένος»

Rivian: Μειώνει τις προσδοκίες παραγωγής EV για το έτος - «Κατρακυλάει» η μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider