Υψηλό τριών εβδομάδων για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό τριών εβδομάδων για τον χρυσό
Αλλαγή πορείας για τον χρυσό. Κλείσιμο με κέρδη.

Στην υψηλότερη τιμή σε διάστημα τριών εβδομάδων έκλεισε τις συναλλαγές της Πέμπτης ο χρυσός, αλλάζοντας την χθεσινή πτωτική πορεία του, καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε.

Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου ήρθε παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), να διπλασιάσει τον ρυθμό μείωσης (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων που βρίσκεται σε ισχύ για τον κορονοϊό καθώς και οι αναφορές από τον διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για αύξηση των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ εντός του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισαν 1,9% ή 33,70 δολάρια στα 1.798,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή κλεισίματος ήταν η υψηλότερη για το πιο δραστήριο συμβόλαιο από τις 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet

Στα υπόλοιπα μέταλλα το ασήμι Μαρτίου έκλεισε στα 22,48 δολάρια ανά ουγγιά με κέρδη 4,4%, παρά την χθεσινή πτώση σχεδόν -1,7%. Ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,305 δολάρια ανά λίβρα με άνοδο 2,9%.

Η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε στα 928,90 δολάρια/ουγγιά με άνοδο 3,9%, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 1.722 δολάρια/ουγγιά με άλμα 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider