Θετικά πρόσημα στην Wall Street, στον απόηχο της Fed - Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στην Wall Street, στον απόηχο της Fed - Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500
Κοντά σε τριψήφια κέρδη o Dow Jones, μικρές απώλειες για τον Nasdaq στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με μικρά κέρδη κινείται στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς συνεχίζεται το θετικό κλίμα που προκάλεσαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η πρόθεση της Fed να διπλασιάσει τον ρυθμό μείωσης (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων που βρίσκεται σε ισχύ για τον κορονοϊό καθώς και οι αναφορές από τον διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για αύξηση των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ εντός του 2022 τονώνουν την αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμα, οι αγορές φαίνεται να πείθονται από τη δέσμευση της Fed για να μέτρα κατά του αυξανόμενου πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 39 ετών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,26% ή 94,42 μονάδες στις 30.021 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,13% ή 6,16 μονάδες στις 4.715 μονάδες, πάνω από το ιστορικό υψηλό κλείσιμο που είχε καταγράφει στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% ή 15,2 μονάδες στις 15.550 μονάδες.

Μάκρο

Χειρότερα των εκτιμήσεων και υπό της ανάπτυξης του περασμένου μήνα διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit για τον Δεκέμβριο που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο σύνθετος PMI για την αμερικανική οικονομία υποχώρησε στις 56,9 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Νοέμβριο.

Αυξημένες κατά 18.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας τα μέσα Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, φτάνοντας συνολικά τις 206.000 νέες αιτήσεις, όμως με δεδομένες τις ενισχυμένες προσωρινές προσλήψεις λόγω εορταστικής περιόδου, ο αριθμός δεν φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός.

Σύμφωνα με το Marketwatch, παρά την αύξηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Πριν από δύο εβδομάδες έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% έναντι αύξησης 1,7% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο 0,6%.

Η μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,7%, εντός των προβλέψεων των αναλυτών, έναντι ανόδου 1,4% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δώρο... Χριστουγέννων οι ανακοινώσεις της Fed για την Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider