ΗΠΑ: Αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Παραμένει σε χαμηλό μισού αιώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Παραμένει σε χαμηλό μισού αιώνα
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Παρά την αύξηση στις νέες αιτήσεις, ο αριθμός των ήδη υπάρχοντων ανέργων που λαμβάνουν επιδόματα μειώθηκε κατά 154.000 και έφτασε το 1,85 εκατομμύριο

Αυξημένες κατά 18.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας τα μέσα Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, φτάνοντας συνολικά τις 206.000 νέες αιτήσεις, όμως με δεδομένες τις ενισχυμένες προσωρινές προσλήψεις λόγω εορταστικής περιόδου, ο αριθμός δεν φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός.

Σύμφωνα με το Marketwatch, παρά την αύξηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Πριν από δύο εβδομάδες έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών. Όπως αναφέρεται οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αποφύγουν τις απολύσεις εξαιτίας της «έλλειψης» που παρατηρείται στην αγορά εργασίας που κάνουν δύσκολη υπόθεση την κάλυψη κενών θέσεων.

Παρά την αύξηση στις νέες αιτήσεις, ο αριθμός των ήδη υπάρχοντων ανέργων που λαμβάνουν επιδόματα μειώθηκε κατά 154.000 και έφτασε το 1,85 εκατομμύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Έχουν επιστρέψει στο προ πανδημικό επίπεδο.

Οι επιχειρήσεις δείχνουν να θέλουν να προσλάβουν προσωπικό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα, για να διατηρήσουν το προσωπικό τους και να προσελκύσουν νέο έχουν αρχίσει να προσφέρουν μεγαλύτερες αποδοχές και παροχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλού μισού αιώνα τα νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider