Αγορές | Commodities
15-12-2021 | 21:54

Η Fed «ανέβασε» το αργό πάνω από τα 70 δολάρια

Newsroom
Μοιράσου το
Η Fed «ανέβασε» το αργό πάνω από τα 70 δολάρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι τιμές πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιταχύνει τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων και σηματοδότησε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, αντί για μία. 

Το πετρέλαιο αρχικά διαπραγματευόταν χαμηλότερα, καθώς οι ανησυχίες ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επιβραδύνει τη ζήτηση ενέργειας αντιστάθμιζε τη στήριξη από στοιχεία που δείχνουν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. 

Η δήλωση της Fed υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα «θα είναι πιο επιθετική από ό,τι η αγορά ανέμενε αρχικά», δήλωσε στο Marketwatch ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. 

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ενισχύθηκαν μετά την είδηση, όπως και οι τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο Ταρίκ Ζαχίρ, διευθυντικό στέλεχος της Tyche Capital Advisors. 

Η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε άνοδο 14 σεντς, ή 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 70,87 δολάρια το βαρέλι αφού πέρασε μέρος της συνεδρίασης κάτω από το όριο των 70 δολαρίων.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.