Πετρέλαιο: «Σαστισμένη» η αγορά από τις αντικρουόμενες προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Σαστισμένη» η αγορά από τις αντικρουόμενες προβλέψεις
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,97 δολάρια και το Brent στα 73,03 δολάρια.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Τετάρτη, αφού ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε ότι η μετάλλαξη "Όμικρον" πρόκειται να επηρεάσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης. Η πετρελαϊκή αγορά δείχνει "σαστισμένη" εν μέσω διαφορετικών προβλέψεων για τις τιμές του αργού, ακόμη και μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση το 2022 ενώ δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί πλήρως οι επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης στην οικονομία.

Οι προοπτικές του ΟΠΕΚ βλέπουν τον κόσμο να καταναλώνει 99,13 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα από την τελευταία πρόβλεψή του πριν από έναν μήνα, κάτι που υποδεικνύει μια πιο χαλαρή προοπτική για τους κινδύνους που απορρέουν απο την Covid-19.

Ενώ η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών κρατών δεν έχει αφήσει τους φόβους να αλλάξει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμά της για επιστροφή στη ζήτηση πετρελαίου πριν από την πανδημία, η αγορά εξακολουθεί να αισθάνεται το βάρος του πτωτικού κλίματος.

Οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αυξηθεί και ορισμένες κυβερνήσεις έχουν επιβάλει εκ νέου μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι τακτικές εντολές για τεστ PCR.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (13:10 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,07% και το Brent στα 73,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,91%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Μειωμένη η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 λόγω της Όμικρον

Πετρέλαιο: Περιορίζονται τα κέρδη λόγω της εξάπλωσης της «Όμικρον»

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο με το «βλέμμα» σε Fed και ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider