Πετρέλαιο: Περιορίζονται τα κέρδη λόγω της εξάπλωσης της «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Περιορίζονται τα κέρδη λόγω της εξάπλωσης της «Όμικρον»
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,74 δολάρια και το Brent στα 74,83 δολάρια.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, αλλά τα κέρδη περιορίζονται λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για τη ζήτηση πετρελαίου μετά από την επιβολή νέων περιορισμών σε Ευρώπη και Ασία εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι από την "Όμικρον" μέχρι τη σύσφιξη της (νομισματικής πολιτικής) από την Fed αποδεικνύονται πολύ ανατρεπτικές στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου», εκτιμά ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

«Τα κρούσματα που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη προκαλούν μεγαλύτερο χτύπημα από το αναμενόμενο και όταν υπολογίζετε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για τις γιορτές, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές θα μπορούσαν να μειωθούν τον επόμενο μήνα», σημειώνει.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και Νορβηγίας, αυστηροποίησαν τους περιορισμούς για να σταματήσουν την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης της COVID-19.

Στην Κίνα, η μεγάλη μεταποιητική επαρχία Zhejiang δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα ενω περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό αναστέλλουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, περικόπτουν τις πτήσεις και ακυρώνουν εκδηλώσεις.

Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης περιόρισε την Τρίτη τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για φέτος και για το επόμενο έτος, αντανακλώντας τους κινδύνους και την αβεβαιότητα που προκαλεί η νέα μετάλλαξη, η οποία θα μπορούσε επίσης να παρεμποδίσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών αύξησε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και τήρησε το χρονοδιάγραμμά του για επιστροφή στα προ της πανδημίας επίπεδα χρήσης, λέγοντας ότι η μετάλλαξη θα είχε ήπιο και σύντομο αντίκτυπο .

Την Τρίτη το πρωί (11:28 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,63% και το Brent στα 74,83 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider