Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο κλείσιμο δύο εβδομάδων η τιμή του αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο κλείσιμο δύο εβδομάδων η τιμή του αργού
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μια μικρότερη από το αναμενόμενο εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αμερικανικού αργού κατά 200.000 βαρέλια.

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου γνώρισαν άνοδο την Τετάρτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να σημειώνουν το υψηλότερο κλείσιμο δύο εβδομάδων. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μια μικρότερη από το αναμενόμενο εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αμερικανικού αργού κατά 200.000 βαρέλια, μαζί με μεγαλύτερες από το αναμενόμενο αυξήσεις στα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένου. Οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, αυξήθηκαν παρά τα στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται το selloff που ακολούθησε την ημέρα των Ευχαριστιών στις αγορές ενέργειας «παράγινε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Marketwatch ο αναλυτής Τάιλερ Ρίτσι.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αφήσει «ανοιχτό» το ζήτημα της συνάντησης του Δεκεμβρίου έδειξε επίσης μια «παρέμβαση του ΟΠΕΚ+» στην αγορά, με τους επενδυτές «διστακτικούς στο να σορτάρουν την αγορά, γνωρίζοντας πως ανά πάσα στιγμή ο ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να δράσει έτσι ώστε να στηρίξει τις τιμές» μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η τιμή του αργού την Τετάρτη, στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου, κέρδισε 31 σεντς, ή 0,4%, κλείνοντας στα 72,36 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider