Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» αποσυντονίζει την αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» αποσυντονίζει την αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,69 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,50%, και το Brent στα 75,15 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, παίρνοντας μια ανάσα μετά τα κέρδη στις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βαθμό στον οποίο η μετάλλαξη "Όμικρον" θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση καυσίμων.

Το αργό έχει καταγράψει πτώση περίπου 15% από τα τέλη Νοεμβρίου και όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές η στάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον καθώς οι επιστήμονες συλλέγουν δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη.

Ένας επιπλέον παράγοντας που τελικά δεν φαίνεται να συνυπολογίζεται πλέον στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις είναι το τελευταίο πάγωμα στις πυρηνικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, οι οποίες κατέρρευσαν σχεδόν αμέσως μόλις εξκίνησαν, με τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές να «εκφράζουν απογοήτευση», σύμφωνα με το Reuters, για τα αιτήματα της νέας κυβέρνησης του Ιράν, η οποία περιελάμβανε μια πλήρη αναθεώρηση του σχεδίου συμφωνίας που είχε συζητηθεί σε προηγούμενους γύρους των συνομιλιών. Μια συμφωνία θα μπορούσε να πιέσει τις τιμές καθώς θα ωθούσε περισσότερες ποσόητες πετρελαίου στην αγορά αφού το Ιράν θα απελευθέρωνε τις δικές του εξαγωγές αλλά κάτι τέτοιον δεν φαίνεται πιθανό να συμβάινει σύντομα.

Από την άλλη, οι επενδυτικές τράπεζες διατηρούν τις αναοδικές τους προβλέψεις για τις τιμές με ορισμένες από αυτές να αναμένουν τριψήφιες τιμές Brent το επόμενο έτος, επικαλούμενες τις υποεπενδύσεις και μια ισχυρή προοπτική ζήτησης.

Την Τετάρτη το πρωί (11:24 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,69 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,50%, και το Brent στα 75,15 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider