«Σκωτσέζικο ντους» στην Wall Street- Ισχυρές απώλειες για τους δείκτες παρά το αρχικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σκωτσέζικο ντους» στην Wall Street- Ισχυρές απώλειες για τους δείκτες παρά το αρχικό ράλι
Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, το κλίμα αναστράφηκε ταχύτατα μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ.

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και τα θετικά πρόσημα, το κλίμα αναστράφηκε μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -ο οποίος στα μισά της συνεδρίασης σημείωνε κέρδη άνω των 500 μονάδων- έκλεισε στις 34.022 μονάδες, υποχωρώντας κατά 461 μονάδες ή 1,34%, ενώ παρόμοια πορεία ακολούθησε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 4.513 μονάδες, με απώλειες 1,18%.

Ισχυρή πτώση της τάξης του 1,83% κατέγραψε, τέλος, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.254 μονάδες.

Ενδεικτικό της έντονης μεταβλητότητας που χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά είναι η πορεία του δείκτη VIX -που μετρά την μεταβλητότητα-, ο οποίος διαμορφώθηκε τελικά στις 32,43 μονάδες με άνοδο 19,27%, την στιγμή που ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει μέχρι και τα επίπεδα των 22 μονάδων, σημειώνοντας πτώση άνω του 13%.

Μάκρο

Συνολικά 534.000 θέσεις απασχόλησης πρόσθεσε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση της απασχόλησης κατά 506.000 θέσεις.

Παράλληλα, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 58,3 μονάδες έναντι 59,1 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit και αντί 59,1 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider