Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο μετά τη διόρθωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο μετά τη διόρθωση
Ενεργοποιούνται εκ νέου οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο βάζοντας στο «στόχαστρο» τις 900 μονάδες. «Οδηγός» οι τίτλοι από τα blue chips. Ανεβαίνουν οι δεικτοβαρείς.

Τελευταία ενημέρωση 13:45

Φρένο στο τετραήμερο πτωτικό σερί επιδιώκει να βάλει το Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να βρίσκουν σημεία εισόδου σε τίτλους που διόρθωσαν διαφοροποιώντας παράλληλα τα χαρτοφυλάκια τους, αυξάνοντας τις θέσεις σε τίτλους με πιο αμυντικά χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, οι φόβοι για την πανδημία παραμένουν, με την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει νέα κρούση για lockdown στη Γερμανία και τον Όλαφ Σολτς να είναι κάθετα αντίθετος, τη στιγμή που η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας πλήττεται εκ νέου από το σφοδρό κύμα του Covid-19. Και στη χώρα μας ωστόσο η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική καθώς καθημερινά καταγράφονται πάνω από 8.000 κρούσματα με υψηλό αριθμό θανάτων. Πλέον μένει να φανεί αν θα υπάρξουν νέα μέτρα από τη μεριά της κυβέρνησης. Ωστόσο το Χρηματιστήριο, με την έντονη διόρθωση που κατέγραψε, έχει αφομοιώσει ένα σημαντικό τμήμα ενός ενδεχόμενου lockdown ή και νέων πιο αυστηρών μέτρων, με τους επενδυτές πιθανώς να επανέρχονται σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη.

Στα της αγοράς, αξίζει να επισημάνουμε, πως η αναθεώρηση των δεικτών FTSE έφερε αλλαγές στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή της ΕΧΑΕ να βγαίνει από το δείκτη και τη θέση της να παίρνει η Quest, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε αναφέρει χθες το insider.gr. Παράλληλα, στο δείκτη FTSE Mid Cap εισέρχονται οι μετοχές των Entersoft, Epsilon Net και η ΕΧΑΕ, ενώ διαγράφονται η ΕΛΤΟΝ και ο ΟΛΘ.

Στα εταιρικά αποτελέσματα η Aegean ανακοίνωσε δυνατά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου όπως αναμενόταν, λόγω της άρσης του μεγαλύτερου μέρους των περιορισμών στην μετακίνηση και της ανόδου του τουρισμού. Ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε στο 70,3% έναντι 65,7% πέρυσι. Οι εν. πωλήσεις ανήλθαν σε 333,9 εκατ. ευρώ (+115%), τα οργανικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 104,6 εκατ. ευρώ (+4.084%) και τα καθαρά κέρδη σε 51,3 εκατ. ευρώ από ζημίες 28,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ευρύτερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,68% στις 895,61 μονάδες βλέποντας εκ νέου τις 900 μονάδες που αποτελούν πλέον την πρώτη κρίσιμη αντίσταση. Ο FTSE 25 ενισχύεται κατά 0,71% στις 2.148,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,51% στις 582,40 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει ελαφρώς σε πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 907 μονάδες, και σημεία στήριξης τις 890 και τις 880 μονάδες και σημείο αντίστασης τς 900 μονάδες.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ σημειώνει κέρδη 1,55% στα 2,685 ευρώ, με την Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 0,58% στα 1,378 ευρώ, την Alpha Bank στο +0,37% και τα 1,096 ευρώ και τη Eurobank ηπιότερα στο 0,57% και στα 0,932 ευρώ.

Ξανά στο limit down η Attica Bank (-29,90%) που φτάνει πλέον στα 0,612 ευρώ, συμπαρασύροντας όλο τον FTSE Mid προς τα κάτω, και συνεχίζοντας στο βαθύ κόκκινο και στο -90% σε τρεις συνεδριάσεις. Παράλληλα το δικαίωμα προτίμησης ενόψει της ΑΜΚ στα 33,35 ευρώ τιμή εκκίνησης πάει ολοταχώς για μηδενισμό τη στιγμή που δεν υπάρχουν και όρια ημερήσιας διακύμανσης.

Ξεχωρίζουν στα blue chips, η ElvalHalcor με κέρδη 2,9% στα 1,914 ευρώ, η Motor Oil με άνοδο 2,17% στα 14,15 ευρώ, ενώ εντολές καταγράφονται και στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ που σημειώνει άνοδο 1,36% στα 12,71 ευρώ.

Θετικές αν και ηπιότερες κινήσεις σε Μυτιληναίο, Jumbo, και Viohalco ενώ από την άλλη, η μόνη μετοχή που παραμένει στο κόκκινο από τον FTSE 25 είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μίνι ράλι καταγράφει η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 3,71% στα 1,056 ευρώ, με την BriQ τα Πλαστικά Θράκης και την Autohellas να ακολουθούν με σημαντική άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider