Με το δεξί στην εβδομάδα το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στην εβδομάδα το αμερικανικό αργό
Ανοδικά κινήθηκε το WTI τη Δευτέρα, ενώ αντίθετη κίνηση κατέγραψε το Brent.

Νέα άνοδο κατέγραψε ο «μαύρος χρυσός» τη Δευτέρα, με το αμερικανικό αργό να σταθεροποιείται πάνω από τα 76,5 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το WTI κατέγραψε άνοδο 0,59 δολαρίων ή 0,78% φτάνοντας στα 76,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,30% ή 0,24 δολάρια στα 79,47 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενδεχομένως να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την απελευθέρωση σημαντικών ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα που κατέχουν οι ΗΠΑ με σκοπό να καθησυχάσει την αγορά.

«Η αγορά παραμένει σε καλή θέση, αλλά τα lockdown αποτελούν πλέον προφανή κίνδυνο για αυτό, εάν άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστρίας», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda ενώ πρόβλεψε ότι η τιμή μπορεί να κινηθεί πτωτικά προς τα 70 δολάρια.

Από την άλλη, η Societe Generale αναθεώρησε προς τα πάνω τις τιμές στόχους για το Brent, καθώς το περιβάλλον της αγοράς γίνεται πιο «bullish». Συγκεκριμένα, αύξησε κατά 10 δολάρια την εκτίμησή της για την τιμή του Brent, στα 80 δολάρια το βαρέλι κατά το α' τρίμηνο και στα 77,5 δολάρια κατά μ.ο το 2022, τονίζοντας ωστόσο πως τα upside risks έχουν μια πραγματική βάση εξέλιξης και είναι ολοένα και πιο πιθανά. «Επίσης, μετά το 2022, είναι πιθανό να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο η κατάσταση από τη πλευρά της προσφοράς», όπως σημείωσε ο Michael Haigh, επικεφαλής ανάλυσης της Societe Generale για τα commodities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider