Ποια στρατηγική ακολουθεί η Morgan Stanley για τις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια στρατηγική ακολουθεί η Morgan Stanley για τις αγορές
«Η καλή ανάπτυξη και ο μέτριος πληθωρισμός δείχνουν σαν μια άλλη εκδοχή του «Goldilocks» και για ορισμένα assets πιστεύουμε ότι το σκηνικό φαίνεται ευνοϊκό».

Σωστό αποδείχθηκε το επενδυτικό στοίχημα στις αμερικανικές μετοχές τα τελευταία δύο χρόνια, με βασικούς μόχλους την ταχεία ανάκαμψη των εταιρικών κερδών από την πανδημία, τα χαμηλά επιτόκια και τα ισχυρά δημοσιονομικά κίνητρα και πακέτα που δόθηκαν αναθερμαίνοντας την οικονομία.

Ωστόσο, οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley υποστηρίζουν σε τελευταία τους έκθεση πως οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθούν στην αγορά μετοχών των ΗΠΑ ως μέρος της στρατηγικής για το 2022, υποστηρίζοντας ότι προχωρά ο «θερμότερος, ταχύτερος» κύκλος.

«Η καλή ανάπτυξη και ο μέτριος πληθωρισμός δείχνουν σαν μια άλλη εκδοχή του «Goldilocks» και για ορισμένα assets πιστεύουμε ότι το σκηνικό φαίνεται ευνοϊκό», επισημαίνει η M.S.

Ωστόσο, η Morgan Stanley υποστηρίζει πως το 2022 αποτελεί έτος προκλήσεων για το μέσο προς το τέλος του κύκλου: «καλύτερη ανάπτυξη με υψηλές αποτιμήσεις, πιο σφιχτη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, ξέφρενη επενδυτική δραστηριότητα και πληθωρισμός υψηλότερος από ό,τι έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι επενδυτές», είπαν οι αναλυτές στρατηγικής του αμερικανικού οίκου.

Έτσι ο αμερικανικός οίκος θέτει στόχο για τον S&P 500 στις 4.400 μονάδες μέχρι το τέλος του 2022 ενώ για το αμερικανικό 10ετές στο 2,1%. Παρ'όλα αυτά, ο αμερικανικός οίκος θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς για να γυρίσε σε «bullish» τη θέση του για τις αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα, οι αμερικανικές μετοχές έχουν πολύ πιο αυξημένες αποτιμήσεις και κερδοφορία στο προ πανδημίας επίπεδο.

Η Morgan Stanley βελτιώνει τις συστάσεις της για τις μετοχές της Ευρώπη και της Ιαπωνίας, ενώ προτιμά το πετρέλαιο έναντι των μετάλλων, θέτοντας μάλιστα αρνητική θέση για τον χρυσό, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων και ενός πιο ισχυρού δολαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider