Wall Street: «Αντίθετες» κατευθύνσεις για τους δείκτες- Άλλες 160 μονάδες κάτω ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Αντίθετες» κατευθύνσεις για τους δείκτες- Άλλες 160 μονάδες κάτω ο Dow
Ο τεχνολογικός τομέας ανέκαμψε και «χάρισε» τις 80 επιπλέον μονάδες στον Nasdaq, με τις Nvidia, AMD, Meta και Alphabet να κλείνουν σε θετικό έδαφος.

«Αντίθετες» κατευθύνσεις ακολούθησαν την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί άλλες 160 μονάδες, «προσθέτοντας» στις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης οι οποίες ακολούθησαν τα στοιχεία για τον υψηλό αμερικάνικο πληθωρισμό.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 158,70 μονάδων, ή 0,44%, στις 35.921 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε οριακά 0,06% στις 4.649 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,52% στις 15.704 μονάδες.

Ο τεχνολογικός τομέας ανέκαμψε και «χάρισε» τις 80 επιπλέον μονάδες στον Nasdaq, με τις Nvidia, AMD, Meta και Alphabet να κλείνουν σε θετικό έδαφος.

Αντίθετα, οι «αναταράξεις» της Τετάρτης λόγω των πληθωριστικών στοιχείων συνεχίστηκαν για τον Dow Jones. Ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,2% έναντι 5,4% τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μια μέτρηση στο 5,9%, στο υψηλότερο επίπεδο του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή από το 1990. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,9% έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,6%.

Aπό τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, η Disney κατέγραψε ευρείες απώλειες περί τα 7%. Τα κέρδη της Disney κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης του οικονομικού έτους 2021, τα οποία ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street την Τετάρτη, ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,37 δολάρια/μετοχή, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,51 δολαρίων/μετοχή. Κάτω από τις προβλέψεις ήταν και τα έσοδα της Disney στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης, καθώς ανήλθαν στα 18,53 δισ. δολάρια, έναντι 18,79 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Τesla υποχώρησε 0,06%, μετά από την ανακοίνωση πως ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της εταιρείας, αξίας 5 δισ. δολαρίων, την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με το CNBC, η τελευταία πώληση αφορά 930.000 μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, με τον Μασκ να διατηρεί μέχρι στιγμής πάνω από 166 εκατ. μετοχές της Tesla στην κατοχή του.

Εμπορεύματα

Η τιμή στα συμβόλαια χρυσού κατάφερε να σημειώσει άνοδο για 6η συνεχή διαπραγμάτευση, καθώς οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού με τα τελευταία στοιχεία για τις ΗΠΑ, έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό ενδιαφέρον προς τα assets που θεωρούνται «καταφύγια». O χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 15,60 δολάρια, ή 0,8% για να κατασταλάξει στα 1.863,90 δολάρια η ουγγιά, που είναι και το μεγαλύτερο κλείσιμο από τις 14 Ιουνίου.

Οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου τέλειωσαν την διαπραγμάτευση της Πέμπτης με μικρά κέρδη, ανακάμπτοντας μόνο εν μέρει από τις πλέον του 3% απώλειες της Τετάρτης, καθώς σημειώθηκε αύξηση των αποθεμάτων αμερικάνικου αργού και ενίσχυση του δολαρίου. H τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,3% ή 25 σεντς, κλείνοντας στα 81,59 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider