Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων 
Η τελευταία πώληση αφορά 930.000 μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, με τον Μασκ να διατηρεί μέχρι στιγμής πάνω από 166 εκατ. μετοχές της Tesla στην κατοχή του.

Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχεται η αξία των μετοχών της Tesla που έχει πουλήσει ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τις σχετικές ενημερώσεις της Tesla στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το CNBC, η τελευταία πώληση αφορά 930.000 μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, με τον Μασκ να διατηρεί μέχρι στιγμής πάνω από 166 εκατ. μετοχές της Tesla στην κατοχή του.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της εβδομάδας ο Μασκ ζήτησε από τους περίπου 62,5 εκατ. ακολούθους του στο Twitter να αποφασίσουν εάν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει σημαντικές απώλειες για τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Wall Street, προτού ανακάμψει στη χθεσινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg είναι το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί περιουσία δισεκατομμυριούχου σε τόσο σύντομο διάστημα, μετά τις απώλειες των 36 δισ. δολαρίων που είχε ο Τζεφ Μπέζος το 2019, όταν ανακοίνωσε το διαζύγιό του.

Εξακολουθεί πάντως να είναι κατά 83 δισ. δολάρια πλουσιότερος από τον δεύτερο στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, Τζεφ Μπέζος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

gazzetta
gazzetta reader insider insider