Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το «βλέμμα» σε στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το «βλέμμα» σε στοιχεία
Η διστακτικότητα στις κινήσεις των επενδυτών αντανακλά την στάση αναμονής τους για την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα «πουν πολλά» για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση 15:22

Mεικτά πρόσημα καταγράφονται την Τρίτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Stoxx 600 να «γράφει» μικρά κέρδη. Η διστακτικότητα στις κινήσεις των επενδυτών αντανακλά την στάση αναμονής τους για την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα «πουν πολλά» για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις των επιτελείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 προωθείται στις 484,638 μονάδες με άνοδο 0,16%, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται οριακά 0,09% στις 4.356 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,20% στις 16.077 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 7.065 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0,05% στις 7.296 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,34% στις 27.618 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,48% στις 9.114 μονάδες.

Οι επενδυτές προσβλέπουν σε νέες μετρήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες με τον πιο πρόσφατο δείκτη τιμών παραγωγού να αναμένεται την Τρίτη και τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι οι τιμές παραγωγού θα έχουν αυξηθεί κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται επίσης να παρουσιάσει άνοδο 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Επχειρηματικές εξελίξεις

Μικρή αύξηση στα κέρδη προ φόρων κατέγραψε η Associated British Foods για το σύνολο της χρήσης του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, με τον όμιλο που κατέχει τα καταστήματα Primark να ανακοινώνει πως δεν πρόκειται να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων για τους καταναλωτές εν μέσω της ανόδου του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο βρετανικός όμιλος λιανεμπορίου ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 725 εκατ. στερλίνες έναντι 686 εκατ. στερλινών στη χρήση του προηγούμενου έτους.

Μάκρο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας ανήλθε σε 16,2 δισ. ευρώ έναντι 11,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 16 δισ. ευρώ.

Μικρή ανάκαμψη κατέγραψε για τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα εν μέσω των ανησυχιών για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 31,7 μονάδες έναντι 22,3 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 20 μονάδες.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ασίας, στον απόηχο των χθεσινών ρεκόρ της Wall Street.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έχασε 0,75%, στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,24% ενώ στην Κίνα ο Shanghai και o SZSE Component ενισχύθηκαν 0,24% και 0,43% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider