Μικρή αύξηση στα κέρδη της AB Foods - Δεν αυξάνει τις τιμές στα ράφια εν όψει των Χριστουγέννων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή αύξηση στα κέρδη της AB Foods - Δεν αυξάνει τις τιμές στα ράφια εν όψει των Χριστουγέννων
Ο βρετανικός όμιλος λιανεμπορίου ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 725 εκατ. στερλίνες έναντι 686 εκατ. στερλινών στη χρήση του προηγούμενου έτους.

Μικρή αύξηση στα κέρδη προ φόρων κατέγραψε η Associated British Foods για το σύνολο της χρήσης του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, με τον όμιλο που κατέχει τα καταστήματα Primark να ανακοινώνει πως δεν πρόκειται να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων για τους καταναλωτές εν μέσω της ανόδου του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο βρετανικός όμιλος λιανεμπορίου ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 725 εκατ. στερλίνες έναντι 686 εκατ. στερλινών στη χρήση του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 13,88 δισ. στερλίνες, χωρίς ουσιαστική μεταβολή σε ετήσιο επίπεδο.

Η διοίκηση της AB Foods ανακοίνωσε ακόμα πως αναμένει ισχυρή ενίσχυση των εσόδων από τις πωλήσεις των καταστημάτων Primark

Ακόμα, παρά το ότι η AB Foods καταγράφει σημαντικές πιέσεις λόγω της αύξησης των τιμών διεθνώς, τονίζει πως δεν θα αυξήσει τις τιμές για τα τελικά προϊόντα της προς τους καταναλωτές στα Primark εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδο, αντισταθμίζοντας την αύξηση των τιμών με τα οφέλη από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι της στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider