Τρεις μετοχές που μπορούν να βγουν κερδισμένες από τις εξελίξεις στο metaverse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις μετοχές που μπορούν να βγουν κερδισμένες από τις εξελίξεις στο metaverse
metaverse
Το metaverse δεν είναι ένα νέο σενάριο, είναι όμως κάτι που κερδίζει περισσότερο έδαφος και μεγαλύτερο κοινό.

Η Facebook ανακοίνωσε το metaverse και έγινε Meta, μετά την παρουσίαση των νέων της σχεδίων την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς κάνει τα πρώτα βήματα για να «χτίσει» το εικονικό της σύμπαν και να ενσωματώσει την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το metaverse δεν είναι ένα νέο σενάριο, είναι όμως κάτι που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και μεγαλύτερο κοινό.

Σύμφωνα με το CNBC και τους επενδυτές του Trading Nation αυτή η εξέλιξη στον ψηφιακό κόσμο θα επηρεάσει θετικά και άλλες μετοχές πέρα από αυτή της Meta.

Ο Todd Gordon, ιδρυτής της Inside Edge Capital Management, «βλέπει» μεταξύ των κερδισμένων την Matterport, μία εταιρεία σχεδόν 6 δισ. δολαρίων που ειδικεύεται στη δημιουργία 3D μοντέλων για αγορές όπως αυτή των ακινήτων.

«Τα περιθώρια θα είναι καλά. Είναι ένα μοντέλο που βασίζεται στις συνδρομές. Τα μισά από τα έσοδα της φέτος ήρθαν από συνδρομές με εφαρμογές iOs και Galaxy, με την εταιρεία να δηλώνει πως μέχρι το 2025 το 80% των εσόδων θα προέρχονται από συνδρομές», δήλωσε ο Gordon.

Η Eva Ados, κορυφαία στρατηγική επενδύτρια της ERShares, αναφέρεται στην Nvidia. «Πιστεύουμε πως η Nvidia θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων μετά την Tesla» δήλωσε και πρόσθεσε πως «οι υποδομές είναι 'κλειδί' για το metaverse. Πολλές εταιρείες θα χτίσουν το δικό τους, όμως τα μεγαλύτερα έσοδα θα προέρχονται από τις εταιρείες που παρέχουν τις υποδομές και η Nvidia είναι ήδη μεταξύ των κορυφαίων στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και των ημιαγωγών. Η δύναμη τους στους υπολογιστές και στα τσιπ θα έχουν σημαντικό ρόλο στο metaverse.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Roblox, «Περισσότερες από τις καινοτομίες θα έρθουν από τον χώρο των παιχνιδιών. Η Roblox ήδη έχει εμπειρίες που μοιάζουν με το metaverse και είναι μία εταιρεία με μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Έχει καταγράψει ανάπτυξη 117%, δηλαδή 10 φορές πάνω από το μέσο όρο του κλάδου.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Microsoft ρίχνει το γάντι στο Facebook μπαίνοντας στην «κούρσα» του metaverse μέσω του Teams

H Microsoft θέλει να φέρει το metaverse στο Xbox

Ο πρώην επικεφαλής της Google δεν πιστεύει πως η Facebook θα χτίσει το metaverse

gazzetta
gazzetta reader insider insider