Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones - Ξεπέρασε τις 36.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones - Ξεπέρασε τις 36.000 μονάδες
Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το τριπλό ρεκόρ κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το τριπλό ρεκόρ κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις αποφάσεις της Fed αναφορικά με το tapering στην αγορά ομολόγων. Παρά την ήπια άνοδο, ο Dow Jones κινείται σε νέα επίπεδο ρεκόρ ξεπερνώντας τις 36.000 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,36% στις 36.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 4.627 μονάδες, με τον ο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να καταγράφει ήπια κέρδη 0,08% στις 15.604 μονάδες.

Έτοιμη να βάλει «μπρος τις μηχανές» για το tapering είναι η Fed, με τις ανακοινώσεις μάλιστα από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένονται ήδη από την Τετάρτη, όπως εκτιμούν παράγοντες των αγορών σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNBC.

Οι ερωτηθέντες αναμένουν πως η Fed θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως. Όπως επισημαίνει το CNBC οι αγορές προβλέπουν συντριπτικά ότι η Fed θα ανακοινώσει τη μείωση των μηνιαίων αγορών assets την Τετάρτη, κάνοντας αρχή από τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η Fed αναμένεται να μειώσει τις μηνιαίες αγορές 120 δισ. δολαρίων σε κρατικά αμερικανικά ομόλογα και τίτλους που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια κατά 15 δισ. δολάρια το μήνα, γεγονός που θα τερματίσει τις αγορές έως τον Μάιο.

Οι ερωτηθέντες μάλιστα έθεσαν σε πιο μια πιο εμπροσθοβαρή βάση τις εκτιμήσεις τους για τα επιτόκια, αναμένοντας την πρώτη αύξηση έως τον Σεπτέμβριο του 2022 από τον Δεκέμβριο που ανέμεναν. Το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν τους ρυθμούς του tapering μόνο μερικούς μήνες αργότερα.

Από την άλλη, το κλίμα στην αγορά είναι θετικό στον απόηχο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου από την πλειοψηφία των εισηγμένων εταιρειών, καθώς σύμφωνα με το FactSet, το 55,8% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 82% εξ αυτών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιχειρηματικά νέα

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla, στον απόηχο της είδησης πως αναγκάστηκε να αποσύρει από την αγορά περισσότερα από 11.000 ελαττωματικά οχήματα. Ωστόσο, ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκε τον Οκτώβριο άνω του 50%, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το ένα τρισ. δολάρια.

Κέρδη 3,5% σημειώνει και η μετοχή της Pfizer, αφού ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία να λαμβάνει ώθηση σχεδόν 13 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τέλος, σημαντική άνοδο 15% καταγράφει ο τίτλος της Under Armour, στον απόηχο των βελτιωμένων προβλέψεων της εταιρείας πώλησης αθλητικών ειδών για τις επιδόσεις της κατά το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider