Wall Street: «Τριπλό» ρεκόρ με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Τριπλό» ρεκόρ με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed
Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να μεταφέρεται από τα εταιρικά αποτελέσματα, στις ανακοινώσεις της Fed για το tapering και τα επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 35.913 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 94 μονάδων ή 0,26%, ενώ ενδοσυνεδριακά «πάτησε» και στις 36.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 4.613 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη 0,63% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.595 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 8,5% σημείωσε η μετοχή της Tesla, ενώ από κοντά ακολούθησαν ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, που κατέγραψε με κέρδη 5% αλλά και της πετρελαϊκής Occidental Petroleum, που ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 1% σημείωσε η μετοχή της Microsoft, ενώ απώλειες 1% κατέγραψε και ο τίτλος της Home Depot.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον Οκτώβριο, ο Dow Jones ενισχύθηκα κατά 5,8%, ενώ ακόμα καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των υπόλοιπων δεικτών, με S&P 500 και Nasdaq να ενισχύονται κατά 6,9% και 7,3% αντίστοιχα.

Μάκρο

Υπό της αρχικής εκτίμησης και των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI της Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Markit, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες έναντι 59,2 μονάδες στην αρχική μέτρηση και αντί των 59,2 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο χειρότερος σε επίπεδα παραγωγής στη μεταποίησης των ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider