American Airlines: Αύξηση 183% στα λειτουργικά έσοδα στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Airlines: Αύξηση 183% στα λειτουργικά έσοδα στο γ' τρίμηνο
Καθαρά κέρδη 169 εκατ. δολαρίων κατέγραψε στο γ' τρίμηνο του έτους η αεροπορική εταιρεία American Airlines, καθώς η αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά την χαλάρωση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας αποτυπώθηκε στην κερδοφορία το αερομεταφορέα.

Καθαρά κέρδη 169 εκατ. δολαρίων κατέγραψε στο γ' τρίμηνο του έτους η αεροπορική εταιρεία American Airlines, καθώς η αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά την χαλάρωση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας αποτυπώθηκε στην κερδοφορία το αερομεταφορέα.

Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 169 εκατ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, ενώ στο γ' τρίμηνο του 2020 είχε καταγράψει ζημιές ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή 4,71 δολαρίων/μετοχή.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 8,97 δισ. δολάρια, σημειώνοντας «άλμα» 183% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

«Η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα προκάλεσε καθυστέρηση στην ανάκαμψη των εσόδων», τόνισε ο CEO της αμερικανικής εταιρείας Νταγ Πάρκερ, σημειώνοντας ωστόσο πως «η πρόοδος που επιτυγχάνουμε δεν έχει σταματήσει».

Σύμφωνα με το Reuters, καθώς πλησιάζει η 8η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την είσοδο στην επικράτεια σε εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες, οι εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών αναμένουν μια ισχυρή περίοδο των διακοπών μετά την υγειονομική κρίση που έστειλε την ταξιδιωτική κίνηση σε πτώση το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider