Στα 2,3 δισ. δολάρια η περιουσία του Neumann μετά τη συγχώνευση WeWork - BowX Acquisition

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 2,3 δισ. δολάρια η περιουσία του Neumann μετά τη συγχώνευση WeWork - BowX Acquisition
Αυτό σημαίνει πως μετά τη συγχώνευση της WeWork με την BowX Acquisition Corp. την Τετάρτη, η περιουσία του Neumann ανέρχεται περίπου στα 2,3 δισ. δολάρια.

Καθώς η WeWork ολοκληρώνει τη δεύτερη απόπειρα της για δημόσια προσφορά, αυτή τη φορά μέσω SPAC συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων - το όνομα του συνιδρυτή της εταιρείας Adam Neumann αναφέρεται 197 φορές μέσα στα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με το Bloomberg, παρότι ο ίδιος δεν είναι πλέον ούτε εργαζόμενος, αλλά ούτε και μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Οι αναφορές στο όνομα του φαίνεται πως αφορούν στην απομάκρυνση του το φθινόπωρο του 2019, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα για IPO, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας που έκανε για να φύγει.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Adam Neumann, ο οποίος υπέγραψε ότι θα μπορεί να συμμετέχει στις συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου ως παρατηρητής, χωρίς να έχει το δικαίωμα ψήφου, έλαβε 185 εκατ. δολάρια για τη ρήτρα μη ανταγωνισμού, 106 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση και 578 εκατ. δολάρια για τις μετοχές που πουλήθηκαν από την We Holdings LLC προς την SoftBank. Στις αναφορές περιλαμβάνεται επίσης και η επέκταση ενός δανείου ύψους 432 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική εταιρεία.

Αυτό σημαίνει πως μετά τη συγχώνευση της WeWork με την BowX Acquisition Corp. την Τετάρτη, η περιουσία του Neumann ανέρχεται περίπου στα 2,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς ακόμα και μετά την προηγούμενη πώληση των μετοχών του, έχει στο όνομα του μετοχές αξίας 722 εκατ. δολαρίων της νέας εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SoftBank: «Πλήρωσε» 1,7 δισ. δολάρια για την αποχώρηση του Άνταμ Νιούμαν από την WeWork

gazzetta
gazzetta reader insider insider