Άλμα 150 μονάδων για τον Dow Jones με προωθητική δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 150 μονάδων για τον Dow Jones με προωθητική δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα
Με «άλμα» 150 μονάδων για τον Dow ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με «καύσιμο» για τους αγοραστές τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα. 

Με «άλμα» 150 μονάδων για τον Dow ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με «καύσιμο» για τους αγοραστές τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα.

Έτσι ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 35.609 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 152,62 μονάδων, ή 0,43%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,40% στις 4.537 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,05% στις 15.121 μονάδες.

Η Μπεζ Βίβλος

Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με «ήπιο έως μέτριο ρυθμό» και ορισμένες περιφέρειες σημείωσαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε λόγω των περιορισμών στην προσφορά και των ανησυχιών για την μετάλλαξη δέλτα που επηρεάζει τη δραστηριότητα, όπως ανέφερε η Fed στο Beige Book που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Οι αυξήσεις των τιμών οφείλονται σε αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Οι περισσότερες περιφέρειες ανέφεραν σημαντικά αυξημένες τιμές, τροφοδοτούμενες από την αυξανόμενη ζήτηση για αγαθά και πρώτες ύλες», ανέφερε η Fed.

Η έκθεση βασίστηκε σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed έως τις 8 Οκτωβρίου.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μετά από το κλείσιμο της Τετάρτης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου η Tesla, ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις. Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανέφερε 1,86 δολάρια έναντι 1,59 δολάρια που ήταν και η πρόβλεψη του Refinitiv. Εμφάνισε έσοδα 13,76 δισ. δολαρίων έναντι 13,63 δισ. δολαρίων κατά τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 1,62 δισ. δολάρια σε καθαρά έσοδα για το τρίμηνο, και είναι η δεύτερη φορά που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη ήταν 331 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε επίσης παραδόσεις 241.300 ηλεκτρικών οχημάτων και παραγωγή 237.823 οχημάτων κατά την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν και τα έσοδα και τα κέρδη της Verizon για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος. Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 32,9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4,3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμενα έσοδα στα 33,2 δισ.

Το Facebook δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με μία προσωρινή διαταγή των ρυθμιστικών αρχών της Μεγάλης Βρετανίας σε σχέση με την εξαγορά της πλατφόρμας Giphy, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου, ύψους 50,5 εκατ. στερλινών (70 εκατ. δολαρίων).

Η Nasdaq Inc. ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 288 εκατ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 είχαν ανέλθει στα 264 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν στα 1,36 δισ. δολάρια από τα 1,41 δισ. δολάρια κατά το γ' τρίμηνο του 2020.

Eμπορεύματα

Oι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση και στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισε 14,40 δολάρια ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 1.784,90 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία πτώση 400.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αψηφώντας κάποιες προσδοκίες για εβδομαδιαία άνοδο. ο αμερικάνικο αργό πετρέλαιο στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 91 σεντς, ή 1,1%, φθάνοντας στα 83,87 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη συνεχής ημέρα κερδών για τον χρυσό

Tesla: Σε ύψη-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο με αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Beige Book (Fed): «Ήπιος ρυθμός» ανάπτυξης στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο -«Βαρίδι» τα προβλήματα στην προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider