Νέο υψηλό 7 ετών για το αμερικανικό αργό - Επιστρέφουν στις γεωτρήσεις οι ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο υψηλό 7 ετών για το αμερικανικό αργό - Επιστρέφουν στις γεωτρήσεις οι ΗΠΑ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,19 δολάρια και το Brent στα 85,47 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών τη Δευτέρα καθώς η ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία της COVID-19 και οι καταναλωτές στρέφονται από το ακριβό φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα το πρωί (11:15 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό κινείται κοντά σε υψηλό επταετίας και διαπραγματεύεται στα 83,19 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,11% και το Brent κινείται κοντά σε υψηλό τριετίας και διαπραγματεύεται στα 85,47 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,72%.

Τόσο το WTI, όσο και το brent, αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 3% την περασμένη εβδομάδα.

«Η χαλάρωση των περιορισμών σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να βοηθήσει στην ανάκαμψη της κατανάλωσης καυσίμων», σημειώνουν αναλυτές από την τράπεζα ANZ τη Δευτέρα.

«Η αγορά καυσίμων αεροσκαφών ενισχύθηκε από την είδηση ​​ότι οι ΗΠΑ θα ανοίξουν τα σύνορά τους σε εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες τον επόμενο μήνα. Ακολούθησαν παρόμοιες κινήσεις στην Αυστραλία και σε όλη την Ασία».

Όπως εκτιμούν, η στροφή από αέριο σε πετρέλαιο μόνο για παραγωγή ενέργειας θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση έως και κατά 450.000 βαρέλια ημερησίως το τέταρτο τρίμηνο.

Ωστόσο, η προσφορά θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ενεργειακές εταιρείες την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ανοδικές τιμές αργού οδήγησαν τις πετρελαϊκές πίσω στις εξορύξεις.

Ο αριθμός των εξεδρών γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρείται ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, ανήλθε σε 543 την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό από τον Απρίλιο του 2020, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider