Κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στα τραπεζικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στα τραπεζικά αποτελέσματα
Τριψήφια άνοδος για τον Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας. Θετικό «πάτημα» για τους επενδυτές από τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Με κέρδη κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζουν να βρίσκουν «πατήματα» ανόδου από τα εταιρικά αποτελέσματα και από τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα η Goldman Sachs έρχονται να προστεθούν στη θετική εικόνα των άλλων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, δείχνοντας πως η κερδοφορία των εισηγμένων κατά το γ' τρίμηνο δεν επηρεάζεται από την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα για τον Σεπτέμβριο, που κινήθηκαν ανώτερα των προβλέψεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,58% ή 203,39 μονάδες στις 35.115 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,41% ή 17,96 μονάδες στις 4.455 μονάδες, ενώ χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,20% ή 14.852 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντικά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Goldman Sachs για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Ειδικότερα, τα έσοδα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 13,61 δισ. δολάρια έναντι 10,78 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 11,14 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% έναντι αύξησης 0,9% τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση κατά 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μίνι ράλι» στη Wall Street με μπάσιμο στις τράπεζες

Μπάρκιν (Fed): Από την αυτοκινητοβιομηχανία η αύξηση του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider