Wall Street: Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα στην έναρξη της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα στην έναρξη της εβδομάδας
Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν οι επενδυτές την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας στην αμερικανική αγορά.

Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν οι επενδυτές την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας στην αμερικανική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ το ενεργειακό ράλι δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Wall Street.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 250 μονάδων ή 0,72% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 34.496 μονάδων, διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη που έφταναν ενδοσυνεδριακά ως και τις 200 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 4.361 μονάδες, με πτώση 0,69%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.486 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,64%.

Ο δείκτης VIX, που μετρά την μεταβλητότητα της αγοράς, επανήλθε εκ νέου πάνω από το «φράγμα» των 20 μονάδων, σημειώνοντας αύξηση άνω του 6,5%, ενώ σημειώνεται πως την Δευτέρα κλειστή παρέμεινε η αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ εξαιτίας της «Ημέρας του Κολόμβου».

Επιχειρηματικά νέα

Ισχυρές απώλειες που ξεπέρασαν το 4% κατέγραψε την Δευτέρα ο τίτλος της Southwest Airlines μετά την ακύρωση περισσότερων από 1.800 πτήσεων το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας των ελλείψεων διαθέσιμου προσωπικού αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, στον απόηχο της αίτησης της εταιρείας στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση ενός χαπιού που έχει αναπτύξει για τη θεραπεία της νόσου Covid-19.

Σε υψηλά επταετίας το πετρέλαιο

Πάνω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον Οκτώβριου του 2014 «σκαρφάλωσε» την Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, καθώς το ανοδικό ράλι του «μαύρου χρυσού» συνεχίζεται απρόσκοπτα, λαμβάνοντας ώθηση από τις εκτιμήσεις πως η ζήτηση θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα τους προσεχείς μήνες, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανεβάζει ρυθμούς, ανακάμπτοντας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε την Δευτέρα στα 80,52 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,49% ή 1,17 δολαρίου/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στα 83,65 δολάρια ανά βαρέλι, κερδίζοντας 1,48% ή 1,26 δολάρια/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί το ευρωπαϊκό αργό από τον Οκτώβριο του 2018.

Τέλος, πτώση άνω του 3% σημείωσε η τιμή του αμερικανικού φυσικού αερίου, με το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να κλείνει στα 5,345 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώνει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ η Goldman Sachs

Διεθνείς αναλυτές: Ολοταχώς για τα 90 δολάρια οδεύει το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider