MSD (Merck): Κατέθεσε αίτηση επείγουσας αδειoδότησης για το χάπι κατά της Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MSD (Merck): Κατέθεσε αίτηση επείγουσας αδειoδότησης για το χάπι κατά της Covid-19
Η αίτηση για την έγκριση της κατεπείγουσας χρήσης μειώνει κατά 50% των ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης ή θανάτου από τον Covid-19, με βάση με αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Αίτημα για έγκριση επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το χάπι με τη δραστική ουσία molnupiravir κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Τροφών και Φαρμάκων η MSD, μέσω της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co. και η συνεργάτιδα εταιρεία Ridgeback Biotherapeutics LP, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την «από στόματος» αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αίτηση για την έγκριση της κατεπείγουσας χρήσης μειώνει κατά 50% των ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης ή θανάτου από τον Covid-19, με βάση με αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Αντίστοιχες αιτήσεις αναμένεται να καταθέσει τους επόμενους μήνες η MSD στις εποπτικές αρχές ανά τον κόσμο, μετά από νέες αναλύσεις των δεδομένων των κλινικών ερευνών.

Το Molnupiravir θα μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς στο σπίτι τους, σε αντίθεση με το αντιϊκό remdesivir της Gilead Sciences Inc, το οποίο χορηγείται μόνο μέσω ενδοφλέβια σε νοσοκομεία και κλινικές.

Μία πενταήμερη θεραπεία με molnupiravir εκτιμάται πως το θα κοστίζει περί τα 700 δολάρια ανά ασθενή. Το οποίο είναι περίπου το 1/3 της θεραπείας μονοκλονικών αντισωμάτων, σύμφωνα με τους New York Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Τα φίλτρα που περιορίζουν την αερογενή μετάδοσή του

ΠΟΥ: Θετικά νέα για το χάπι της MSD κατά του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider