Απώλειες στην Wall Street παρά τα αρχικά κέρδη με οδηγό τον ενεργειακό κλάδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street παρά τα αρχικά κέρδη με οδηγό τον ενεργειακό κλάδο
Αρνητικό γύρισμα για τους κυριότερους δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 22.14

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης εξανεμίστηκαν γρήγορα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις εξελίξεις γύρω από την ενέργεια και την πανδημία, ενώ στο κάδρο βρίσκονται και οι τραπεζικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, οι οποίοι από την Τετάρτη θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις τους για το γ' τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 240 μονάδων ή 0,69% και βρίσκεται στις 34.505, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,63% στις 4.363 μονάδες.

Απώλειες 0,56% και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 14.498 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των τραπεζών εν αναμονή της δημοσίευσης τω αποτελεσμάτων τους για το γ' τρίμηνο, με τις μετοχές των JPMorgan και Wells Fargo να ενισχύονται κάτω του 1%, ενώ στον αντίποδα μικρές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των τεχνολογικών Facebook, Apple, Amazon και Microsoft.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα κλειστή παραμένει η αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ εξαιτίας της «Ημέρας του Κολόμβου».

Επιχειρηματικά νέα

Ισχυρές απώλειες καταγράφει την Δευτέρα ο τίτλος της Southwest Airlines μετά την ακύρωση περισσότερων από 1.800 πτήσεων το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας των ελλείψεων διαθέσιμου προσωπικού αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, στον απόηχο της αίτησης της εταιρείας στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση ενός χαπιού που έχει αναπτύξει για τη θεραπεία της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το χάπι κατά της Covid-19 μειώνει κατά 50% των ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης ή θανάτου, με βάση με αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώνει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ η Goldman Sachs

Piper Sandler: Τι κοινό έχουν οι μετοχές των Alphabet, Tesla και Crocs

gazzetta
gazzetta reader insider insider