Wall Street: Αντίδραση και κέρδη με «καύσιμο» τις ελπίδες για συμφωνία στο όριο χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αντίδραση και κέρδη με «καύσιμο» τις ελπίδες για συμφωνία στο όριο χρέους
Η επενδυτική αισιοδοξία για μία πιθανή συμφωνία για αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η επενδυτική αισιοδοξία για μία πιθανή συμφωνία στη Γερουσία για αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα και διέγραψε τις αρχικές απώλειες των δεικτών.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 34.417 μονάδες, ενισχυμένος κατά 102 μονάδες ή 0,3%, καταφέρνοντας να διαγράψει τις ισχυρές απώλειες των πρώτων ωρών που έφτασαν ως και τις 450 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος διέγραψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και διαμορφώθηκε στις 4.363 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,41%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 14.501 μονάδες, με κέρδη 0,47%.

Παράλληλα, σημάδια αποκλιμάκωσης έδειξε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο αν και έφτασε μέχρι τα επίπεδα του 1,57%, υποχώρησε τελικά στο 1,528%.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη 1,5% σημείωσε ο τίτλος της Microsoft, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές των Amazon, Alphabet και Nvidia, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 1,3%, 1,1% και 1,2% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες που ξεπέρασαν το 4% κατέγραψε ο τίτλος της αεροπορικής American Airlines, στον απόηχο της υποβάθμισης της προοπτικής της μετοχής από την Goldman Sachs, ενώ πτώση 2,7% σημείωσε και η μετοχή της επίσης αεροπορικής JetBlue.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ κατέθεσε στο Σώμα μια νέα πρόταση, σε μια απόπειρα να τερματιστεί η διαφωνία για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να αυξηθεί βραχυπρόθεσμα το ανώτατο όριο δανεισμού με στόχο την αποτροπή μίας στάσης πληρωμών, ενώ στη συνέχεια το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να προτείνει μια μόνιμη λύση που να πριν το τέλος του έτους.

Μάκρο

Σημαντικά ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ADP, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, παρά την άνοδο των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκαν σε 568.000 έναντι 340.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 430.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider