ΟΠΕΚ+: Αμετάβλητη η πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου - Ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΕΚ+: Αμετάβλητη η πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου - Ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού»
Τα μέλη του Οργανισμού δεν αλλάζουν τη «γραμμή» τους, παρά την αύξηση των ενεργειακών τιμών παγκοσμίως.

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+ δεν θα μεταβάλλουν την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου στα 400.000 βαρέλια ανά ημέρα, σύμφωνα με διαρροές από αξιωματούχους μελών του Οργανισμού, μετά από διαδικτυακή διάσκεψη.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι των κρατών-μελών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ανέφεραν στο Reuters πως δεν διαπιστώνεται ανάγκη αλλαγής της παραγωγής από τα σημερινά επίπεδα, παρά την αύξηση των τιμών ενέργειας παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει πίεση από ορισμένες χώρες να παράξει περισσότερο για να βοηθήσει στη μείωση των τιμών καθώς η ζήτηση έχει ανακάμψει ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Όπως είναι γνωστό το καρτέλ, συμφώνησε τον Ιούλιο να αυξήσει την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα έως τον Απρίλιο του 2022 και να καταργήσει σταδιακά τις υπάρχουσες περικοπές των 5,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα. Τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters πρόσφατα ότι οι παραγωγοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν περισσότερα από ό, τι είχε προβλεφθεί.

Τη Δευτέρα λίγο μετά τις 16:00, το συμβόλαιο αμερικανικού αργού παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύεται κατά 1,5% και διαπραγματεύεται στα 76,99 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει κέρδη 1,75% στα 80,67 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά στα 80 δολάρια και πάλι το Brent ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider