Οριακές κινήσεις στη Wall Street μετά από μία εβδομάδα με πολλές μεταβολές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές κινήσεις στη Wall Street μετά από μία εβδομάδα με πολλές μεταβολές
wall street
Οριακές κινήσεις για S&P 500 και Dow Jones, θέλουν να διατηρήσουν τα κέρδη της εβδομάδας.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «κλείσουν» μία εβδομάδα με πολλές μεταβολές, διατηρώντας τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών.

Την Πέμπτη, η Wall Street κατέγραψε τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη, τα οποία οδήγησαν τους δείκτες στο «πράσινο» για το σύνολο της εβδομάδας.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones καταγράφει οριακή πτώση στο 0,03%, στις 34.754 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,02% στις 4.448 μονάδες, την ώρα που και ο Nasdaq πέφτει κατά 0,26% στις 15.013 μονάδες.

Σημαντική πτώση κατά 6,7% καταγράφει μετοχή της Nike, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας αθλητικών ειδών ότι αναθεωρεί καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της λόγω των διαταραχών στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Σε νέο χαμηλό επίπεδο έπεσαν τα ομόλογα junk της Coinbase, μετά την απόφαση της Κίνας να κηρύξει παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα και να «ορκιστεί» πως θα βάλει τέλος σε όλες της παράνομες εξορύξεις crypto. Οι απώλειες για τους επενδυτές που είχαν αγοράσει τις δύο «δόσεις» ομολόγων πλέον ανέρχονται σε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια.

Yπέρ της έναρξης του tapering από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο και με ορίζοντα ως τον Ιούνιο του επόμενου έτους τάχθηκε η Λορέτα Μέστερ, επικεφαλής της Cleveland Fed, ενώ η ίδια εκτίμησε πως μία πρώτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού θα ήταν εφικτή ως τα τέλη του 2022, καθώς ως τότε θα πληρούνται όλα τα κριτήρια που έχει θέσει η Fed.

Στα μάκρο δεδομένα, oι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,5% ετησίως στις 740.000, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Ο αριθμός ισούται με το πόσα σπίτια θα πωλούνταν σε ένα έτος, αν ο ίδιος αριθμός αγοραζόταν κάθε μήνα, με βάση το ποσοστό πωλήσεων τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, στις 351.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας αρνητικά τους αναλυτές, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 320.000. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα.

Στα 141,7 τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο πλούτος νοικοκυριών στις ΗΠΑ στο τέλος Ιουνίου (κατά 5,8 τρισ. δολάρια συγκριτικά με το α' τρίμηνο), σύμφωνα με έκθεση της Fed. Σύμφωνα με το Marketwatch, η αξία από τις μετοχές αυξήθηκε κατά 3,5 τρισ. δολάρια στα 47 τρισ. δολάρια στο β' τρίμηνο.

Στα crypto, παράνομες χαρακτήρισε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) όλες τις δραστηριότητες με ψηφιακά νομίσματα, τονίζοντας πως πρέπει να απαγορευτούν, σκληραίνοντας τη στάση της κατά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ (Fed): Έναρξη του tapering τον Νοέμβριο κι αύξηση επιτοκίων από το 2022

Η Nike μειώνει τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, πτώση άνω του 3% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider