Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Άνοδος άνω των 500 μονάδων στον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street - Άνοδος άνω των 500 μονάδων στον Dow
O Dow «μάζεψε» κέρδη 844 μονάδων τις τελευταίες δυο μέρες, ενώ ο Nasdaq επέστρεψε ξανά πάνω από τις 15.000 μονάδες.

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε η Wall Street, καθώς οι φόβοι διεύρυνσης της κρίσης της Evergrande φάνηκαν να υποχωρούν αλλά και στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 507.68 μονάδες, ή 1,48%, στις 34.766 μονάδες, ο S&P 500 αυξήθηκε 1,21% στις 4.448,91 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,04% στις 15.052,24 μονάδες. Τα σημερινά κέρδη οδηγούν τους δείκτες στο «πράσινο» για το σύνολο της εβδομάδας, με Dow και S&P ενισχυμένους κατά 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έχει κερδίσει 0,06%.

Στα εμπορεύματα, άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου. Το WTI Νοεμβρίου ενισχύθηκε 1,07 δολάρια, ή 1,5%, στα 73,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο σημείο από τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Αντίθετα, ισχυρή πτώση σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Σύμφωνα δημοσίευμα της WSJ, οι αρχές της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κάλεσαν τον κολοσσό στον κλάδο των ακινήτων, Evergrande, να έρθει σε επικοινωνία με τους κατόχους των ομολόγων ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία. Ακόμα, αναφέρεται πως η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους τοπικούς αξιωματούχους ανά τη χώρα να παρέμβουν μόνο την τελευταία στιγμή εάν η Evergrande δεν μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της με τους προβλεπόμενους τρόπους.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από τις ανακοινώσεις της Fed πως δεν θα προχωρήσει άμεσα στο tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενώ σταθερά κοντά στο μηδέν κράτησε τα επιτόκια δανεισμού της.

Ο Τζερόμ Πάουελ, ωστόσο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στις διχογνωμίες στο εσωτερικό της FOMC: «Πολλοί στην επιτροπή πιστεύουν ότι έχει επιτευχθεί το τεστ της ουσιαστικής περαιτέρω προόδου για την απασχόληση... Υποθέτω ότι η δική μου άποψη είναι ότι το τεστ για ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο στην απασχόληση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας σε σχέση με τα standards που έχουν τεθεί για την πρόοδο στην αγορά εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, στις 351.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας αρνητικά τους αναλυτές, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 320.000. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider