Fed: Σταθερά τα επιτόκια, έρχεται σύντομα το tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Σταθερά τα επιτόκια, έρχεται σύντομα το tapering
Σταθερά κοντά στο μηδέν κράτησε τα επιτόκια δανεισμού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά την διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Σταθερά κοντά στο μηδέν κράτησε τα επιτόκια δανεισμού της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά την διήμερη συνεδρίασή της, ενώ επισημαίνεται πως η αύξησή τους ίσως να συμβεί λίγο νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, πιθανώς εντός του 2022.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Fed, προσθέτει πως σε περίπτωση που η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και το tapering στην αγορά περιουσιακών στοιχείων.

Στη συνέχεια, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, σημειώνοντας πως η αύξηση του ΑΕΠ για το 2021 εκτιμάται στο 5,9%, ποσοστό χαμηλότερο από το 7% που προέβλεπε η προηγούμενη έκθεση.

Ωστόσο, σημειώνεται πως η Fed εκτιμά πως το 2023 η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 3,8%, ενώ στην προηγούμενη έκθεση γινόταν λόγος για ανάπτυξη της τάξης του 3%.

Αναφορικά με το ύψος του βασικού πληθωρισμού, οι εκτιμήσεις της Fed τον ανεβάζουν σε ποσοστό 3,7% για το 2021, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις τον τοποθετούσαν στα επίπεδα του 3%. Για το 2022 εκτιμάται πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,3%, ενώ για το 2023 στο 2,2%, προβλέψεις που είναι ανοδικά αναθεωρημένες σε σχέση με τις προγενέστερες.

Εν συνεχεία, η Fed τονίζει πως θα κάνει χρήση όλων των εργαλείων που διαθέτει με στόχο την στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την απασχόληση και το ύψος των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider