Θετική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη προσοχή στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη προσοχή στην Fed
Κέρδη για το σύνολο των μεγάλων αγορών. Νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ανοδικές κινήσεις σημειώνονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για το μέσο της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους εστιασμένη στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ολοκληρώνοντας τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να δώσει σε συνέντευξη Τύπου περισσότερες πληροφορίες για το πότε η Fed θα προχωρήσει στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Αύγουστο. Ακόμα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εκτιμήσεις της τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του νέου κύματος εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Εξάλλου, παραμένει η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια χρεοκοπία της κινεζικής Evergrande στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,01% στις 458.68 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,85% στις 4.132 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 1,05% στις 7.054 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανεβαίνει 0,55% στις 15.432 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 1,11% στις 6.625 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,83% στις 25.564 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιείται 0,83% στις 8.830 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε τη σύμπραξη με την αμερικανική Liberty Global για την εξαγορά του πολωνικού ομίλου internet UPC έναντι 1,78 δισ. δολαρίων.

Η γαλλική εταιρεία προχώρησε το 2020 στην εξαγορά της πολωνικής εταιρείας Play, όπως μετέδωσε το Reuters.

Μάκρο

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι βιομηχανικές πωλήσεις στην Ιταλία παρουσίασαν κάμψη για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,9% έναντι αύξησης 3,1% για τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 19,1% για τον Ιούλιο έναντι ανόδου 28,4% τον Ιούλιο του 2020.

Η εικόνα στην Ασία

Σημειώνεται πως νευρικότητα επικράτησε στους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας, με την προσοχή να «μοιράζεται» μεταξύ των ανησυχιών για την Evergrande και των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η BoJ διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, υπογραμμίζοντας τον προβληματισμό της για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 29.639 μονάδες, ο Shenzhen Component στην Κίνα πέφτει 0,56% στις 14.728 μονάδες, ο ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0,325 στις 7.296 μονάδες και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,51% στις 24.221 μονάδες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνευρη αντίδραση στην Wall μετά το sell-off της Δευτέρας

Η κρίση χρέους της Evergrande αναμένεται να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider