Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στραμμένο στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στραμμένο στην Fed
Άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του αργού με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Fed για το Tapering αλλά και για το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, ενώ η αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ έδωσε νέα ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού». Άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Fed για το tapering αλλά και για το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, ενώ η αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ έδωσε νέα ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Fed για το tapering αλλά και για το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, ενώ η αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ έδωσε νέα ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου του West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ολοκλήρωσε την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσής του στα 70,56 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,4% ή 27 σεντς/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το συμβόλαιο Νοεμβρίου το οποίο διαμορφώθηκε στα 70,49 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη 0,5% ή 35 σεντς/βαρέλι.

Κέρδη για το ευρωπαϊκό Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να κλείνει στα 74,36 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,6% ή 0,44 δολάρια/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα από την ΕΙΑ τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου τα αποθέματα θα καταγράψουν μείωση κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, γεγονός που -σε περίπτωση επαλήθευσης- θα συνιστά την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider